Search
  • Sara Vošinek Gašpar

Tri malenkosti, ki izboljšajo življenjepis

Ko ste končno končali svoj življenjepis, in se izognili najpogostejšim napakam, ki jih kandidati delajo pri življenjepisih, lahko uporabite naslednje trike, da boste povzdignili vaš življenjepis iz odličnega na še boljšega.


1. Urejene povezave


Lepo je videti, če so v življenjepisu izpisane povezave na spletna mesta in račune na družabnih omrežjih urejene. Nekateri portali, kot je recimo LinkedIN, ki se v življenjepis velikokrat vključijo, ponujajo možnost, da uporabnik sam nastavi ime povezave URL. Sploh pri kandidatih, ki imajo v imenu šumnike, je to majhen nice-to-have, ki naredi življenjepis bolj urejen.


Da to še nadgradite, si vzemite čas, da v življenjepis dodate povezave, na katere lahko kadrovnik klikne in si tako bolj podrobno ogleda vaš profil. Seveda bodite pozorni na to, da povezave in spletne strani dejansko tudi delujejo.


2. Format, ki omogoča kopiranje in optično branje


Veliko kadrovnikov pri svojem delu uporablja programska orodja, ki sama skenirajo in prenesejo življenjepis v bazo kandidatov. Pri tem lahko pomagate tako, da je življenjepis v formatu, ki ga bo program lahko prebral (torej ne v .png ali .jpg formatu) in s tem, da je čim manj slik in besedila v slikah. Malenkosti, kot je na primer ta, da svojega imena in priimka ne pišete z velikimi tiskanimi črkami, tudi olajšajo obdelavo življenjepisov.gif


3. Primerno poimenovana datoteka


Ko pošiljate življenjepis, je najboljše, da ime datoteke vključuje vaše ime in priimek in da zraven ni drugih neprimernih fraz. Lepo je, ko na elektronski naslov dobiš datoteko naslovljeno “ImePriimekCV-ImePodjetja.pdf” za razliko od na primer “MojCV-zadnji(1)(1).doc”.


Zgoraj so tri malenkosti, ki ne bodo vplivale na to, ali boste delovno mesto dobili ali ne – izboljšujejo pa uporabniško izkušnjo kadrovnika in pokažejo, da ste si vzeli čas in razmislili o formatu življenjepisa, in tako pustijo boljši splošni vtis.


Mugen.si vam nudi podporo pri pisanju življenjepisa z napotki in nasveti ali pa vam življenjepis napišemo kar mi.

42 views0 comments

Recent Posts

See All