Search
  • Sara Vošinek Gašpar

Pet portalov za iskanje dela na daljavo

Updated: Feb 19, 2020

Si želite delati na daljavo, pa ne veste, kje delo iskati? Pred vami je seznam spletnih strani, kjer lahko iščete delo na daljavo pri podjetjih, ki zaposlujejo kader iz Evropskega časovnega pasu.


1. Stackoverflow

Kot pravi nenapisano pravilo programerjev: “When in doubt, check Stackoverflow”. Stackoverflow ima živahen zaposlitveni portal za različne profile. Ponuja tudi iskanje dela na daljavo. Na delovno mesto se navadno prijavite kar preko portala s svojim življenjepisom, vaših izkušenj ni treba posebej vnašati v sistem. Lahko pa v svoj Stackoverflow profil vnesete delovne izkušnje in podatke in označite, da iščete delo. Tako boste bolj vidni recruiterjem in mogoče bo služba našla vas.


2. LinkedIn

LinkedIN je družabno omrežje, namenjeno aktivnim iskalcem zaposlitve - je odličen portal za mreženje in iskanje dela. Delodajalci prek LinkedInovega omrežja ponujajo vrsto zaposlitvenih možnosti, tudi delo na daljavo. Nekateri delodajalci celo omogočajo, da se na delovna mesto prijavite samo s svojim LinkedInovim profilom.


Če si boste za iskanje dela izbrali LinkedIn, je priporočljivo, da imate zgleden in urejen LinkedInov profil. Z izbiro “open to opportunities” možnosti lahko svetu, izključujoč delodajalca in sodelavce, sporočite, da iščete nove izzive in že v kratkem vas lahko v vašem InMailu čaka ponudba za delo.

3. WeWorkRemotely

WeWorkRemotely je portal, ki poleg iskanja dela ponuja tudi dodatne vire informacij za razvijalce, ki delajo na daljavo, o orodjih za večjo produktivnost, opremi, izobraževalnih tečajih, vključuje seznam zanimive literature pa tudi priročnik za kadrovnike, kako naj se lotijo iskanja kadra za delo na daljavo. Na delovno mesto se prijavite preko povezave na orodje, izbrane s strani delodajalca, in ne preko portala samega - registracija torej ni potrebna.


4. Remote OK

Remote OK ponuja delo na daljavo za kopico različnih profilov, ne samo za IT kader. Čeprav je veliko podjetji, ki oglašujejo na portalu, iz Severne Amerike, dovoljujejo prijave iz celega sveta, prav tako je nekaj delovnih mest namenjenih samo delavcem iz Evropskega časovnega pasu. Tisti, ki že delate na daljavo oziroma imate digitalno delovno mesto, lahko na portalu najdete tudi primerjave različnih mest iz celotnega sveta, ki so ugodna za življenje digitalnih nomadov.


5. Landing.jobs

Landing.jobs je simpatičen portal ustanovljen s strani ITjevcev, ki so bili siti nenehnega 'spama' s strani recruiterjev. Portal vsebuje kopico delovnih mest večinoma zahodnoevropskih delodajalcev. Za prijavo na delovno mesto se morate prijaviti v njihov portal in izpolniti svoj profil. Je uporabniku zelo prijazen portal, ki omogoča natanko sledenje vaši prijavnici. Landing.jobs ima tudi sistem priporočil, kjer lahko priporočite kandidata, ki bi bil primeren za posamezno delovno mesto in tako dobite provizijo.


Častni omembi:


EuropeRemotely

EuropeRemotely je zaposlitveni portal, ki je specializiran samo za delo na daljavo za Evropejce, a je žal ponudba za ITjevce na portalu manjša kot na drugih portalih.


Github Jobs

Github ima tudi svoj zaposlitveni portal, a je ta precej neaktiven, oziroma se na njem večinoma znajdejo le Githubova odprta delovna mesta.


Merila za seznam so bila: da je portal prosto dostopen in uporaba brezplačna, da so nova delovna mesta na portalu aktualna, da je portal vzdrževan ter posodobljen, ponuja iskanje dela za poln delovni čas in ne samo freelance projekte, ter da so ponudbe za delo za profesionalce iz Evropskih časovnih pasov.

1,125 views2 comments

Recent Posts

See All